Feltänkt och bara dumt

lördag, 15 Nov-08

endastkvinnorVarför gör den annars rätt förståndiga Birgitta Olsson en sån dum sak som att hävda att kvinnor är bättre än män på utrikesministerposten? Är det inte oväntat korkat sagt? Individens karaktärsdrag och förmågor är det som avgör huruvida en person passar på en post. Dessa karaktärsdrag och förmågor kan man finna hos en man, en kvinna, en nordeurope, en sydostasiat, en afrikan eller vilken människa som helst.

Samma unkna resonemang om att generella könsskillnader överstiger personliga karaktärsdrag som hindrat och fortfarande hindrar kvinnor från att nå de positioner de kämpar för blir inte bättre av att man vänder på steken och generaliserar åt andra hållet.

Skärpning!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=851950Tack celesteh för bilden

Annonser

4 svar to “Feltänkt och bara dumt”

 1. Anders Says:

  10 av 10 möjliga på PK skalan.

 2. requird Says:

  Jag tycker det vore ett mycket ypperligt oklokt val att just nu välja Hillary som utrikesminister, då hon inte har den erfarenhet som själv, som jag tror skulle krävas. Man får inte glömma att hon ljög rakt ut under presidentvalet om vad hon hade varit med om och skulle visa världen att hon plötsligt var så erfaren och världsvan, som det senare visades inte alls stämma, utan att hon hade ljugit sig blåögd, och detta sved nog för det anseende folk hade om Hillary Clinton.

  Annars kan kvinnor mycket väl göra sig bra förståda och komma till stor nytta, lika mycket som män inför sådana här typ av uppdrag.

 3. APSE Says:

  B O är feminist och det är därför inte underligt att hon har en övertro på vad kvinnor kan göra. Den generalisering om kvinnor och män som här visar sig är ju just vad feminismen syftar till. Att visa på kvinnors generella överlägsenhet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: