OS-drömmen och facklan som släcktes

måndag, 7 Apr-08

Min önskedröm om hur medierapporteringen kring OS i Peking ska vara är på väg att infrias. I min önskedröm rapporteras det om Kinesiska regeringens övergrepp och protester mot dessa övergrepp i större omfattning än om OS.

Den kinesiska regeringen har velat göra OS till en PR-succé såväl inrikes som utrikes och dom har gjort allt som står i deras makt för att det ska bli det förutom det enda som spelar någon roll – att sluta med förtryck och övergrepp. Det hade ju varit väl om det hade varit i den ändan man angripit problemet, men det vore ju för mycket att önska. Istället fängslar man de som kan tänkas störa bilden av stabilitet och harmoni, man tömmer Peking på dissidenter och inför strängare censur av media och internet.

Som tur är kan dom inte göra något åt vad som händer i omvärlden och varje försök att plocka PR-poäng i någorlunda fria länder bör bemötas på det sätt som man bemött det i London och Paris: Genom att skapa tumult och rubriker som leder tankarna till allt utom den bild av harmoni och stabilitet som den kinesiska regeringen önskar.

Tack alla demonstranter, aktivister och reportrar som sätter OS i Peking i sitt rätta ljus!

Jag föreslår att Sverige officiellt går ut och deklarerar att ingen officiell representation kommer att äga rum från svensk sida i Peking under OS. Inget deltagande vid invigningen och inga fanbärare, bara idrottare som deltar i tävlandet om dom själva så önskar.

Medias rapportering:
DN , DN och DN igenSvD, Aftonbladet, Expressen

Tack shalvas för bilden

Annonser

Ett svar to “OS-drömmen och facklan som släcktes”

  1. Dannysh Says:

    Tack alla demonstranter, aktivister och reportrar som sätter OS i Copenhagen i sitt rätta ljus!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: