Thomas Runfors utses härmed till dagens Hedenhös

torsdag, 7 Feb-08

SvD och DN berättar idag en historia som jag blir lite förbryllad över. Det är SF, vårt biografmonopol, som fått för sig att det är negativt för dem att deras repertoar och filmutbud sprids på en annan sida, biotider.se. Om det hade varit för några år sedan, då chefer och andra inom medievärlden var helt ovetande om kraften i att synas på nätet och styrkan i att ha fan-sites runt omkring på nätet, så hade jag kunnat förstå det hela. hedenhos1948.jpg

Men nu är det 2008 och vid det här laget borde det vara varje företags våta dröm att ha en skuggsite som SF har i biotider.se. En sajt som helt gratis och utan krav på annan motprestation länkar in trafik till deras sajt och skapar buzz. Biotider.se har dessutom fördjupande material såsom länkar till recensioner och artiklar om aktuella filmer och man kan anta att en stor del av SF:s kärnkunder har biotider.se som en av sina favoritsidor.

Detta gillar dock inte vår tids Hedenhösare på SF. Thomas Runfors uttalar sig i SvD och menar att vilken tid som en film visas på en viss biograf är SF:s eget ”content” som ingen annan har rätt till. Vidare menar han att biotider.se drar trafik från SF:s sida genom sin information.

Det är så konstigt tänkt att jag inte förstår nånting! Om nu SF:s kärnverksamhet hade varit att driva sidan sf.se så hade jag förstått hans idéer, men det får vi väl anta att det inte är, ännu. I dagsläget, när vi ändå får anta att det är att visa film på biografer som är kärnverksamheten, så borde man vara glada på SF om någon mer än dom puffar för film på bio.

Vänd på resonemanget och tänk er en situation där TV4 vägrar att distribuera sin tablå till någon annan med hänvisning till att tv-tablån är deras ”content” och att tidningarnas tablåer drar trafik från deras sida. Det är ju otänkbart och så korkad är ju ingen, trodde jag tills idag.

ps. Läser idag att DN:s Peter Wolodarski också reagerat på SF:s dumheter. ds.

Annonser

3 svar to “Thomas Runfors utses härmed till dagens Hedenhös”

 1. G Enberg Says:

  SF.s agerande gör det nog svårt att påstå att SF:s ledning skulle kunna tillhöra begåvningsreserven i Sverige.

  Personligen kommer jag fr o m nu aldrig mera att abonnera på någon av SF:s filmtjänster, det företaget kommer snart att vara historia.

 2. hanubabbel Says:

  Ja det verkar som om man gjort en riktig felbedömning i det här fallet, men jag tror inte att dom kommer att vara historia snart. Dom har ju, efter Astorias konkurs, knappt någon konkurrens alls.

 3. Jacob Says:

  ja jösses, SF-bio går ju bara från det ena bottennappet till det andra….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: