Egyptierna daltar inte med avvikande

torsdag, 7 Feb-08

tortureroom.jpgI DN den 4:e februari berättas det att HIV-fallen i Sverige ökar lavinartat. Det är en nedslående nyhet, såklart och den visar på svårigheten att nå fram med information om man inte slår på stora trumman. Fast jag undrar hur mycket det har med information att göra. Alla vet att HIV smittar genom bland annat sexuell samvaro så det är inte den vetskapen som saknas. Det som saknas är upplevelsen av att det är en verklig möjlighet att den där snygga tjejen eller killen kan bära på obotlig sjukdom. Hur man knäcker den nöten har jag ingen aning om. Däremot finns det länder där man försöker på andra sätt.

I Egypten jamsar man inte runt med informationskampanjer och annat bjäfs för att få ordning på HIV-epidemin. Där tar man helt enkelt in HIV-smittade och spöar upp dom ordentligt och dömer dom för vanemässig sedelöshet. Allt enligt DN och SvD. Trångsyntheten tycks sakna gränser, ibland!

Tack till notafish för bilden.

Annonser

2 svar to “Egyptierna daltar inte med avvikande”

  1. Mia Says:

    Det är nog informationsom saknas också. MTV, som hade några av de största av de mest aktiva hiv-infokampanjerna i början av nittiotalet hade gått ut i England och frågat ungdomar nu för tiden (de som missade allt kampanjande under den tidsperioden) vad de visste om viruset. Jag såg det på tv för något år sedan på aidsdagen.

    Över hälften svarade att de var säkra på att HIV kan botas (!) och skrämmande många trodde att man inte kunde få det alls av oralsex. Nästan ingen hade koll på att människor som får HIV faktiskt fortfarande i allra högsta grad dör av det.

    Och det var ändå ungar mitt i London. De vet inte ett skit.


  2. Frispråkigt. Läget är nu alarmerande i Sverige. Det viktiga är INTE att ”motverka fördomar”. Det viktiga är att motverka HIV.

    Bara information hjälper inte. Folk i det här landet vet nog, men struntar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: