Strikta samhällen suktar efter sex

fredag, 19 Okt-07

forbud.pngEnligt en artikel på idg.se så de tre länder som oftast googlar ordet sex följande: Egypten, Indien och Turkiet – alla tre länder har en genom religion och kultur strikt återhållsam syn på sex. Vidare berättar man att de länder som söker mest på ordet gay är Chile, följt av Mexiko och Colombia – alla tre länderna är katolska med allt vad det innebär i fråga om syn på homosexualitet. Mest sökningar på Hitler har man från Tyskland, Mexiko och Österrike där Hitler åtminstone för Tyskland och Österrikes del är väldigt stigmatiserad.

Det stärker min teori om att tabun, hård social kontroll, strikt religiositet alternativt traditionella värderingar snarare höjer graden av frustration än minskar den. Tabun och stigmatisering snarare höjer attraktionsvärdet än minskar det.

Undersökningar som denna är kanske inte vetenskapliga men för mig utgör de ett starkt argument för att sträva efter en öppen debatt, med så lite av fördömanden och stigmatisering som möjligt. Först när vi har ett tillåtande och öppet samhällsklimat kan vi diskutera svåra frågor på ett bra sätt. Det slutna debattklimatet leder det till att folk sitter lite skamsna i sina vrår och garderobsgooglar efter det tabubelagda och bygger upp en större och större frustration, längtan, fascination eller vad du vill. Sexuell, politisk, religiös eller vad det månde vara. När den fria tanken inte får utlopp på ett ställe pyser det ut på ett annat – men med högre tryck och mer undertryckt längtan.

Låt oss dra fram med skeletten ur garderoberna i vår debatt. Låt oss skapa mer harmoniska och mindre frustrerade samhällen. Sociala förbud och tabun tar inte bort det man vill ta bort, det bara styr om det till det fördolda och skapar frustration.

Ett svar to “Strikta samhällen suktar efter sex”

  1. santiago Says:

    vill du ha sex med mig snygging jag vill ha med dig aaaaaa


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: