Ett utslag av vår oförmåga till konsekvensanalys.

söndag, 22 Jul-07

beachthailand.jpgEnligt dagens DN blir det allt vanligare att köpa bostad i Thailand. Man vill tillbringa någon eller några månader i solen varje år och de höga priserna i Spanien och Frankrike börjar avskräcka. Som miljömupp har jag personliga invändningar mot att skaffa en bostad ens i södra Europa så tanken på att många svenskar tycker att det är en bra idé att skaffa sig en anledning att flyga till andra sidan av jordklotet ett par gånger om året får mig att baxna. Den ekologiska konsekvensen av vårt resande tycks vara helt irrelevant.

För klimatets, alla människor (förutom thailandsresenärerna, då) och naturens skull hoppas jag att flyget snart tvingas betala sitt ekologiska pris. Det kommer att hända förr eller senare och då kommer man inte att kunna köpa en flygstol med Vingresor till Phuket för några 5999:-, det blir förhoppningsvis ett flerfaldigande av det priset. Det finns anledning att anta att många av dom som idag köper bostäder i Thailand istället för Spanien eller Säffle för att spara en slant på matkostnader och boende kommer att få lite svårt att räkna hem den besparingen i framtiden.

Det är bara synd att det måste till ekonomiska incitament för att många människor ska välja en ekologiskt hållbar livsstil.

Förresten… Om du går och planerar en resa till Thailand och väl på plats känner dig i klottrartagen. Läs då detta innan du börjar klottra var som helst: Ett välbalanserat och motiverat straff

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: