Religiös galenpanna får ett rätt. . .

onsdag, 30 Maj-07

usama.jpg DN skriver om al-Qaidas amerikan Adam Gadahn. Han är vit, amerikan, överdrivet religiös och fundamentalist. Visst låter det som en beskrivning av rätt många medborgare i USA. Skillnaden mellan Adam Gadahn och de flesta andra amerikaner är att han är för det första muslim och för det andra, och det är det som gör honom alldeles särskilt ovanlig, han är med i al-Qaida.

I alla fall har han i en ny video hotat USA med diverse påföljder om man inte uppfyller vissa krav. Det är inte det som i första hand fick mig att reagera, det som jag hajade till på var den klarsynthet han uppvisade i sin analys av den utrikespolitik president Bush bedriver. Jag kunde inte sagt det bättre själv:

George W Bush går till historien som presidenten som drog in sitt land i en serie konflikter i muslimska länder, där USA inte kan segra. Bush har lett in USA på en dödsmarsch”

I övrigt verkar hans uttalande lika förvirrat och vansinnigt som såna här uttalanden brukar vara. Religiöst mässande, fundamentalistiskt svamlande och lite diffusa hot. Om den genomsnittliga talaren på al-Qaidas möten är så här pratig och pompös är det konstigt att dom överhuvudtaget lycks få nånting ur händerna.

Länkar:
Youtube har den senaste videon här
Wikipedias engelska artikel om Adam
MetaCafe har en gammal video med Adam Gadahn

Annonser

5 svar to “Religiös galenpanna får ett rätt. . .”

 1. niñarita Says:

  Om du tycker att USA borde ha låta alla terrorister göra vad dom vill hela tiden tycker jag du borde tänka på dem som förlorat sina pappor i 9/11.

  Ska dem kanske bara få göra vad dem vill utan att någonting händer? Jag tycker att Bush gjorde rätt i att störta Saddam Hussein.

 2. hanubabbel Says:

  Två saker:
  1. Om du tycker att händelseutvecklingen i världen i allmänhet och i Irak i synnerhet är en rimlig reaktion på 9/11 så kan jag bara säga att vi har olika uppfattning där.
  2. Saddam Hussein och Irak hade inget med 9/11 att göra. 9/11 var ett verk av al-Qaida ensamt och Saddam Hussein var inte på något sätt inblandad i de händelserna. (Några massförstörelsevapen har man som bekant inte heller hittat och inget program för att ta fram några heller.)


 3. […] hanubabbel.wordpress.com2007-05-30 16:09:13 – Försvarshögskolan   […]

 4. hanubabbel Says:

  Peter: Intressant, men har du fler källor till det där. Eller annan information som pekar i samma riktning. Jag säger inte att det inte stämmer, men det skulle behövas fler källor en en vad det verkar rätt konspiratoriskt lagd sajt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: