Vilket konstigt samhälle vi har byggt oss. . .

måndag, 21 Maj-07

moose1.jpg DN med flera skriver om en älgkalv som övergivits av sin kära mor. Polisen i Luleå har dock förbarmat sig över den lilla kraken och verkligen gjort sitt yttersta för att den ska klara sig och ha det bra. Älgkalven har fått bo i en polismans garage och under dagen har man kört bilen 30mil i bil till ett vilthägn där man kan ta emot den.

Är det inte en ganska rolig detalj att de inblandade poliserna samtliga är förhärdade jägare. Och vore det inte för tiden på året så skulle dom mer än gärna fälla såväl kalven som dess svekfulla mor med en välplacerad kula i bogen.

För ett tag sedan hade vi en liknande historia med en älg som fastnat i Torneälven som jag tycker är minst lika rolig. Den kan du läsa om här…..

Annonser

5 svar to “Vilket konstigt samhälle vi har byggt oss. . .”

 1. Rebecka Says:

  Vadå, tycker du att dom ska skjuta den helldre? Jag tycker att det är bra att dem tar hand om den stackars älgen.

 2. hanubabbel Says:

  Jag har ingen direkt åsikt om vad de borde göra. Däremot tycker jag att det är skitroligt med dessa älgkramande jägare som så fort en älg råkar illa ut är där och agerar räddande änglar.

 3. moivoila Says:

  Håller med dig ! Lite lustigt. Fast å andra sidan är nog jägare ett naturälskande folk egentligen. Med bössan i hand får de chansen att ta sig ut i skogen på ett ”manligt” vis. Hur det förhåller sig med kvinnliga jägare vet jag däremot inte. De kanske hör till den där kategorin som du skriver om som vill byta kön ;-)Jaja…den som lever får se…i alla fall den lilla älgen får titta ett tag till. Men nog vaknar moderskänslorna. Den var ju för söt ! 😀

 4. hanubabbel Says:

  Visst är det så… Jägaren är väl i första hand jägare för att få vara i fred i skogen nån vecka varje år. Inte nödvändigtvis för att han/hon är så förtjust i att döda djur.

  Det är dock jäkligt kul att se dessa jägare pyssla om en liten älgkalv som de gladeligen skulle fått på kornet om det varit jaktsäsong.


 5. […] Vilket konstigt samhälle vi har byggt oss. . . [image] DN med flera skriver om en älgkalv som övergivits av sin kära mor. Polisen i Luleå har dock förbarmat sig […] […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: