Så nu har Reinfeldt gått och blivit trädkramare. . .

lördag, 19 Maj-07

reinfeldt.jpgTillåt mig småle… Moderaterna med Reinfeldt i spetsen försöker profilera sig som ett parti som vurmar för miljön. Det måste vara den största bluffen som ett svenskt parti lyckats dra, någonsin. Förutsatt att de lyckas. Allt beror naturligtvis på hur media väljer att granska moderaternas ”nya” inriktning. Att SvD idag, så gott som okritiskt hejar på när Reinfeldt hittar ett nytt modeområde att torgföra som moderat hjärtefråga är inte underligt, men resten av mediasverige måste rimligtvis vakna. Även om ändamålet är begärtansvärt kan vi inte bara titta på när spindoktor Reinfeldt på några månader (i valrörelsen) går från att hävda att miljöpolitiken inte är ett prioriterat område för nya moderaterna till att låtsas som om han alltid vurmat för miljön.

Att övertyga mig, och förhoppningsvis många andra, om att man är seriösa i sin nyväckta vurm för miljön kommer att ta år av konsekvent arbete, inte en resa till USA och några hyllningsartiklar i partiorganet SvD. Men allt är möjligt i snuttifieringen, dummifieringen och spindoktorernas förlovade tidevarv. Hur seriös satsningen egentligen är kan man hitta några ledtrådar till i den politik som faktiskt förs. Regeringen har snarast varit konsekvent åt andra hållet. Ett exempel är intäkterna från trängselskatten som under förra regeringen hamnade i subventioner för den miljövänliga kollektivtrafikfen hamnar under miljömessias Reinfeldts regering i subventioner för biltrafiken genom de vägprojekt man beslutat sig för att driva igenom.

Länkar:

I april skrev jag om Reinfeldts då planerade resa till USA.

DN synar tack och lov miljömessias en smula

När jag rotade runt efter information till detta hittade jag faktiskt en lite halvhjärtat ifrågasättande artikel i SvD!?!

Ett svar to “Så nu har Reinfeldt gått och blivit trädkramare. . .”

  1. dominic Says:

    trots att (M) inte är trädkramare så är den där bilden så fejk att det är en skam att ens gå på de


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: