Inte bara burmeser knycker hår.

måndag, 14 Maj-07

longhair.jpgDN skriver idag om hårtjuvar i Burma. Det har tydligen blivit ett vanligare brott att tjuvar smyger upp bakom burmesiska kvinnor och grabbar tag i hästsvansen och klipper till. Håret säljs sedan vidare. Tidningen Khaleej Times har en längre artikel om hårstölderna. I den artikeln framgår det att tårtofsarna betingar ett värde av mellan 320 och 400 amerikanska dollar. Det är inte illa i ett land där medelinkomsten är bland de lägsta i världen.

Nyheten fick mig att komma ihåg en helt underbar sketch av Kids In The Hall. Med lite möda lyckades jag hitta den, den är bara suverän! Kolla in den här.

Medan jag letade ovanstående video upptäckte jag att det inte bara är burmeserna som har svårt att skilja på mitt och ditt när det gäller hår. En australiensisk flygplatsarbetare åkte tidigare i år i finkan för att ha samlat kvinnors huvud- och könshår från väskor han hanterat i jobbet, artikel om det. Även Brasilien har drabbats av hårtjuvar. Enligt den här artikeln får man 320 dollar för prima hår även i Brasilien. Och i Ungern stjäl man inte vilket hår som helst, där är det ungerns egen Elvis, megastjärnan Jimmy Zambo, som fått sitt hår stulet – dock post mortem. Dödsorsaken var mer än underlig – han tycks ha skjutit sig själv i huvudet av misstag, mer om det här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: