Det finns plats för humor i det mesta, så även här.

torsdag, 3 Maj-07

gamlingar.jpgDet är tråkigt att läsa i SvD att könssjukdomarna ökar, med Syfilis, HIV och Klamydia i spetsen. Att vi som växte upp under åttiotalet skyddar oss ganska bra är inte så konstigt, men det verkar som om de som växer upp nu inte alls har haft tillgång till samma information.

På åttiotalet, när HIV var alldeles nytt och läskigt så var skräckkampanjerna kanske inte alltid så nyanserade. Det rörde sig snarare om skräckpropagande – men det var i alla fall ingen som inte visste hur könssjukdomar sprids och de allra flesta valde också att skydda sig. Nu verkar det vara dags för att damma av de gamla affischerna igen.

I alla fall så fanns det en del småkul statistik SvD:s artikel om syfilis idag. Det var nämligen inte bara ungdomarna som visat prov på sexuella utsvävningar i oskyddad skick. En äldre dam på 82 år och en herre på 70 år hade också dragit på sig syfilis. Visst är det upplyftande att läsa att kärleken lever och frodas även i seniora kretsar.

Medge att det ganska dammiga ordet pensionärsdans får en helt ny lyster i skenet av denna nyhet.

Syfilisökning, SvD

Rekord i Klamydiafynd, också SvD

2 svar to “Det finns plats för humor i det mesta, så även här.”

  1. Roland Says:

    Medelåldern för de syfilissmittade var 35-40 år, dvs de hör väl ändå till dem som ”växte upp på 80-talet”? Det är nog inte bristande kunskap om hur man skyddar sig som är orsaken utan att tillfälliga förbindelser och sexköp etc är vanligare.

    För övrigt undrar jag vilka fördomar du har om de som är äldre än dig själv. Tror du att sex tar slut vid 40?

  2. hanubabbel Says:

    Roland: Ja, syfilisstatistiken pekar mot en något äldre grupp, men kolla in klamydiastatistiken så får du se på annat. Att syfilis drabbar en äldre grupp beror väl på att det är i den äldre gruppen man hittar sexköpare i större utsträckning. För övrigt är de smittade sexköparna en grupp som jag tycker får skylla sig själva i större omfattning än någon annan grupp smittade.

    Nej, jag tror inte att sex tar slut vid 40. Får du det intrycket? Däremot gläds jag över att även de riktigt gamla verkar ha lusten kvar och det trodde jag nog inte var så vanligt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: