Schyman på TV 8 – mycket ska man se. . .

måndag, 23 Apr-07

schyman.jpgEnligt medier idag ska Gudrun Schyman börja som programledare på Stenbecksägda TV 8. Mycket kan man säga om Schyman, men man kan aldrig anklaga henne för att hålla fast vid gamla värderingar i förändringens tider. De verkar vara lika löst sittande som hos vilken annan tvålpolitruck som helst. Så länge man får vara i rampljuset och drar in lite deg tycks vad som helst vara ok.

Till hennes försvar ligger ändå att det är just TV 8 av stenbeckssfärens alla tv-kanaler. Kanalen verkar ju vara en ganska seriös satsning på samhällsbevakning och dokumentär tv. Tyvärr har jag inte kanalen själv så jag kan bedöma den själv, men de lyckades ju landa Lars Adaktusson hos sig här i vintras och de har ju sedan tidigare även Erik Arnér på lönelistan.

Artiklar:

DN, SvD

Annonser

10 svar to “Schyman på TV 8 – mycket ska man se. . .”

 1. Gustav Says:

  Är det inte anmärkningsvärt att en av Sveriges fråmsta vänsteranhängare tar anställning i ett privatägt mediebolag och på en reklamfinansierad tv-kanal?

  Men vad betyder egentligen ideologi och att hålla fast vid värdegrunder när man kan få 15 min extra i rampljuset?

 2. hanubabbel Says:

  Instämmer, men å andra sidan var väl ideologi aldrig Schymans hemmaplan ens när hon var partiledare…

 3. Rolf Nordahl Says:

  Där ser man. När det kniper är det bra att ha ”kapitalet”. Schyman gör vad som helst för att stanna i rampljuset och kamma hem pengar. Hur var det med ideologin? Ganska tunt skal tydligen. Fy fan för sådana typer, men det kommer ju ite som nån överraskning.

 4. Sam Zodiac Says:

  Som sagt var…ideologi var aldrig Gudrun Schymans hemmaplan ens när hon var partiledare. Hon har sina visioner och är tillräckligt flexibel för att hitta nya plattformar att basunera ut sitt budskap från, oavsett var dessa råkar ligga.


 5. Schymans ideologi stavas: uppmärksamhet. Hennes visioner är: media.

 6. Linnea Says:

  Kan det inte vara så att man tar de chanser man får att säga något viktigt och ta upp frågor som annars hamnar i skymundan? Jag ser inget fel i att ta plats och försöka göra något bra av det. Om man ställer sig på ett torg för att tala ska man se till att lådan man ställer sig på är kravmärkt också? Eller kan budskapet och det stora behovet av att sprida det vara mer än nog i den situationen. Tror partiledare och fd partiledare från vänster till höger skulle ha svårt att motstå ett liknande erbjudande!

 7. Christatos Says:

  Linnea. Och när man ser en chans att skattefuska gör man även det om man är vänster? Gudrun går dit det finns pengar eller makt. Om man inte ser det så är man lättlurad.

 8. Anna-Karin Says:

  Linnea har helt rätt. 🙂 Om man ges en chans till en egen talkshow så inte fan tackar man nej. Det kan bli ett bra komplement till den borgerlige Adaktusson i den kanalen. Tror det kan bli hur bra som helst!

  Anar man en viss avundsjuka här bland kommentarerna? Det låter så, iaf. Men vem skulle inte vilja ha sin egen show i TV!

 9. hanubabbel Says:

  Anna-Karin: Inte jag! 😉

  Och till både Linnéa och Anna-Karin:
  Jag tror att jag förstår vad ni menar, ungefär. Ändamålen helgar medlen, eller nåt i den stilen. Visst, kör på bara, Gudrun. Men jag har lite svårt att tänka mig någon annan gammal eller nuvarande vänsterledare, levande eller död som skulle ställa sig i en stenbeckskanal och försöka få en syl i vädret mellan Ajaxreklamen och reklampuffarna för Top Model – säsong 9.
  Jag tycker att Gudrun Schyman är populistisk och mediekåt.

 10. Motvind Says:

  Så! Schyman har lämnat sin tidigare ideologi till förmån för den nya ”Feministiska” och sålt sig till kapitalet.
  Tror ni att hon dumpar feminismen om Bert Milton erbjuder henne huvudrollen i en av hans filmer ?
  Som den åsiktshora hon är så skulle det inte förvåna mig.
  En riktig Hard Core MILF film kanske ?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: