Birgitta Rydberg borde få en snigel på ögat

lördag, 14 Apr-07

spruta.jpgFolkpartisten och landstingsrådet Birgitta Rydberg säger nej till att införa ett sprutbytesprogram i Stockholm trots att 25 intravenösa missbrukare smittats med HIV sedan i höstas. Det är en dramatisk ökning, ett normalt år smittas ungefär så många under hela året i hela Sverige.

I Malmö som har ett sprutbytesprogram har spridningen mellan missbrukare varit noll – NOLL – de senaste sju åren men den empatiske Birgitta tycker att ett sprutbytesprogram är fel väg att gå.

Hennes geniala förslag är att missbrukarna borde sluta knarka istället. Jag antar att hon själv aldrig varit i närheten av någon med missbruksproblematik. Hennes totala avsaknad av inlevelseförmåga i missbrukarnas situation är skrämmande.

Att föreslå att missbrukarna borde sluta för att undvika HIV-smitta istället för att erbjuda rena sprutor är så dumt att man baxnar. Hon har kanske inte förstått att sprutmissbrukarna är fast i ett beroende som tagit över kontrollen över deras liv. Vi får de politiker vi förtjänar, tyvärr är det frågan om en kollektiv bestraffning.

Uppdatering:

Nu föreslår socialdemokraterna i Stockholms läns landsting att man ska införa ett sådant sprutbytesprogram. Låt oss för missbrukarnas och alla andras skull hoppas att det går att bilda en politisk majoritet runt detta!!

Mer information:

SvD:s artikel om Birgitta Rydbergs nej
SR Stockholm rapporterar
SvD skriver om S-förslaget om sprutbyte
DN skriver om samma förslag

Ett svar to “Birgitta Rydberg borde få en snigel på ögat”


  1. hej igen:)
    Bra skrivet. Tycker som du och har skrivit en rad… 🙂

    peter


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: