Regeringen fortsätter att bekänna färg i miljöpolitiken

torsdag, 12 Apr-07

Så har regeringen beslutat att återinföra trängselskatten i Stockholm. Ett i grunden positivt beslut. Däremot fortsätter man att visa upp sin oförmåga till mijömässigt helhetstänkande. Det är nästan parodiskt att se att man lovar att satsa de pengar man drar in på skatten på vägarna i regionen.

Det är också lite tragikomiskt att titta på när den vanligtvis duktiga och säkra, men  i miljöfrågor totalt yrvakna Fredrik Reinfeldt förvirrat och inkonsekvent försöker få ett grepp om miljöfrågorna. Ena dagen kommer ett miljömässigt ganska hyffsat förslag och nästa dag ett självmål på helvolley som detta

För mig är det uppenbart att regeringen är så totalt på bortaplan i miljöfrågorna att man inte i förväg förstår hur folk som funderar på miljö och klimat tolkar den politik man för.

Sen tillför det ju lite extra komik att man beslutat att undanta Lidingö från försöket och samtidigt inte ge taxichaffisar och färdtjänst undantag. Varken de lågbetalda taxichaufförerna eller de ofta bidragsberoende brukarna av färdtjänst tillhör moderaternas målgrupp till skillnad från Lidingöborna.

Nu är väl Lidingöundantaget helt motiverat med tanke på geografin, men det låter roligt i alla fall – speciellt med tanke på regeringens färg och övriga förändringar av skatten.

Länkar:

SvD
DN och DN igen och igen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: