Porta huliganer för livet vid första förseelsen…

måndag, 2 Apr-07

På SvD:s hemsida skriver man idag om ett förslag om att polisen ska få rätt att lämna ut personuppgifter om gripna i samband med supporterbråk till berörda fotbollsklubbar. Det är ett bra förslag. Det är ingen mänsklig rättighet att få gå på fotboll.

I vanliga fall är jag starkt emot den här typen av integretetsbrott, men jag ser ingen utväg. Det är runt fotbollens ståplatssektioner och de stämningar som byggs upp där som huligankulturen har sin vagga. Om man lyckas porta de element som bidrar till att skapa hetsen kan man kanske komma åt problemen. Nu har år efter år gott utan att man kommer tillrätta med detta, snarare har problemen ökat så nu är det dags att ta ett steg till i detta. Tyvärr!

Klubbarna måste också¨jobba med hela stämningen runt matcherna och det börjar med hur spelare och funktionärer uppträder. Genom att även stänga av spelare och tränare som uppför sig osportsligt kan man visa vad som är ok och inte.

Annars kan vi nog se fram emot en dyster framtid runt våra fotbollsarenor. Bilden visar ett exemplar av nästa generations fotbollsfantaster. Porta honom för livet säger jag. 😉

Länkar:

Annonser

Ett svar to “Porta huliganer för livet vid första förseelsen…”


  1. Agree som fan! Svartlista dem från allt som har med sport att göra i hela världen. De kan få en fotboja som reagerar på vissa ord som har med fotboll att göra, eller visseljud från domarpipan, så varje gång de hör det här ljudet får de en liten stöt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: