Kristna virrpannorna i Westboro Baptist Church fortsätter att förvåna

måndag, 2 Apr-07

Den underbare pastorn Fred Phelps och hans fromma medkristna i Westboro Baptist Church fortsätter att skämma ut allt vad religion innebär med sin kampanj mot homosexuella, Sverige och snart sagt allt annat som kan ses som det minsta progressivt här i världen.

Deras kampanj mot Sverige har pågått i några år och fick sin start när pingstpastorn Åke Green åtalades för hets mot folkgrupp med sitt fromma och kärleksfulla 😉 uttalande om att ”homosexuella är en cancersvulst på samhällskroppen”.

Nu rapporteras det om att deras kampanj tilltagit i styrka och det är tydligen hovet som står i skottgluggen denna gång.

Visst är det läskigt med denna typ av religiositet?

Länkar

Bonus

 • Blessed Hope Chapel – En helt annan, nästan lika galen sekt som tycker att Sverige är en antikristnation. Dom hoppar på Cheap Monday – jeans. Tack för länken ptrk!

15 svar to “Kristna virrpannorna i Westboro Baptist Church fortsätter att förvåna”

 1. Johan Says:

  Phelps är helt galen. Han är inte bara ute efter svenskar heller. Hans följeslagare (nästan alla del av samma storfamilj!) är och demonstrerar på varje begravning för amerikanska soldater. Eftersom amerikanska arméen tillåter homosexuella så länge de inte är öppna med det, så förtjänar alla amerikanska soldater att brinna i helvetet enligt Phelps. När en gruvolycka i USA för ett par månader sedan tog flera hundra människors liv, så demonstrerade de och tyckte att de kommer alla brinna i helvetet eftersom USA tillåter abort.

  Wikipedias sida om kyrkan är minst sagt intressant. Det är skrämmande att så få människor kan skapa så mycket lidande.

 2. David Says:

  Jag kan bara hålla med. Denna typ av religiositet är förkastlig. Den drabbar de kristna som inte tycker på samma sätt. Detta är exstremt.

 3. emil Says:

  jag hatar dom galningarna, inte för jag är kristen men dom har ju helt glömt kristendomens budskap, troligtvis använder de bara religionen för att få ut sina psykosiska aggressioner på nåt sätt

 4. Dynadin Says:

  Ja fy, andra kristna fundamentalister bleknar i jämförelse med Phelps…….det är bara så dumt att han får uppmärksamhet i media…….

 5. Netzach Says:

  emil sa,: ”men dom har ju helt glömt kristendomens budskap”

  ”Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de båda gjort något avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen. (3 Mos 20:13)”

  ”Den som överger Moses lag måste utan förskoning dö, om två eller tre vittnar mot honom. (Heb 10:28)”

  Vilket kristet budskap är det du menar?

 6. Karl Erling Says:

  Måste vara ett tungt liv att leva för dem som omfattas av denna besynnerliga gudstro.

 7. Mathias Says:

  Åh.
  Det är allt jag kan säga.

 8. degbunke Says:

  Egentligen är det synd om alla religiösa människor, eftersom religion är en form av hjärntvätt. Man formas till att sätta sin tilltro till en högre makt, istället för till sig själv, och vips så är man bättre än alla andra, och dessutom slipper man ta eget ansvar, för allt är ju ”Guds vilja” osv. Och går det till såna extremer som Phelps så kan man nästan inte göra annat än att skratta åt eländet. Stackars förvirrade lilla ynkliga människa.

 9. Björn Says:

  Det fullständigt skriker inavel om Phelps församling, och det är alldeles uppenbart att även om relgionen hittat till deras lilla håla, så har man inte stött på civilisation ännu.

 10. Daniel Says:

  Netzach; Kristendom syftar ju faktiskt framförallt på nya testamentet, även om kristna erkänner de gamla. Därav namnet.. Så jag antar att det är Judendomen som måste kritiseras? Till skillnad från Islam (som tror att Allah skrev Koranen, vilken därmed är ofelbar) så får ju både kristna och judar tyda sin bibel. Få har valt att ta upp de citat som kan tyckas riktas mot homosexuella etc. Vad som är intressant är att samtliga s.k. extremkristna just citerar främst gamla testamentet. Man kunde annars ha trott att Jesus skickades ner för att förtydliga. Inte öga för öga; andra kinden till. Etc.

  Själv är jag ateist, men man kan inte underskatta vilken betydelse religion haft och fortsätter ha även på oss som kallar oss sekulära. Man kan ju närmast sätta likamedtecken mellan sekularitet och protestantism. Att våra svenska, ‘humanitära’, sekulära, liberala värden är i princip utan undantag lutherska pratas det inte mycket om idag. De är ju ‘universiella’ värden, sub specie aeternitatis..


 11. […] Kristna virrpannorna i Westboro Baptist Church fortsätter att förvåna [image]Den underbare pastorn Fred Phelps och hans fromma med kristna i Westboro Baptist Church fortsätter att skämma […] […]

 12. ptrk Says:

  Religiösa dårar är läskiga, väldigt läskiga. Men ibland kan de bidra till ett gott skratt. Här är en amerikansk kristen sekt som är eld och lågor över Cheap Monday (som lyckades ävertyga mig att köpa just Cheap Mondaykläder, något jag inte gjort innan…)

  http://www.blessedhopechapel.org/bhca_cheapmondayjeans2004.html

 13. Titto Says:

  Du citerar Åke Green med: “homosexuella är en cancersvulst på samhällskroppen”. Här finns då en alvarlig felcitering. Det Åke sa i sin predikan var ”Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst…” Vilket gör att det Åke sa inte är hets mot folkgrupp. Det är då inte människan(homosexuella) som är fel utan det människan gör(sexuella abnormiteter). Det är viktigt att skilja på människan och dess handling. Gud älskar alla människor men hatar synden som människan gör(synd= att missa målet.. saker som får oss att glida längre ifrån Guds kärlek).

  Angående det som Degbunke skrev..

  ”Egentligen är det synd om alla religiösa människor, eftersom religion är en form av hjärntvätt. Man formas till att sätta sin tilltro till en högre makt, istället för till sig själv, och vips så är man bättre än alla andra, och dessutom slipper man ta eget ansvar, för allt är ju “Guds vilja” osv. Och går det till såna extremer som Phelps så kan man nästan inte göra annat än att skratta åt eländet. Stackars förvirrade lilla ynkliga människa.”

  Är då inte hjärntvättad. 🙂 Anledningen att Gud finns att sätta sin tilltro till och att få hjälp av skulle kunna liknas med att när vi föds är vi helt hjälplösa och om vi skulle få en uppväxt utan vägledning och hjälp av föräldrarna, ja vad skulle hända då. Utan föräldrarnas kärlek och hjälp och formande av barnet så skulle barnet aldrig överleva. När sen barnet har växt till sig till en vuxen människa tror den oftast helt plötsligt att den klarar sig själv och att den enda man ska leva efter är jaget. Att tro på människan med humanismen har vi ju sett vad den leder till, för vart är världen på väg? Vi kan ju inte ens ta hand om vår natur.

  Gällande Fred Pheps så är det beklagligt det finns så kallade vargar i fårakläder. antikrister som gömmer sig bakom kristendomen.

  ”den som inte förblir i Kristi lära utan går andra vägar, han har inte Gud” Johannes 2. Kap 1:9

 14. Mats Says:

  De ska demonstrera på någon skola också för att de lär ut evolutionen snarare än skapelseberättelsen. Man kan ju för fan bli ateist för mindre.

 15. Lovisa Says:

  Jag fick höra om godhatessweden.com för bara någon månad sen, det verkade inte så hemskt egentligen. Några idioter som etablerat en liten domän på nätet.
  Men sen hörde jag att det var WBC som låg bakom den, och kollade upp dom, och det är så mycket värre än jag trodde. Visst – än har dom inte gjort någon fysisk skada, men med tanke på vilken nivå av extremism det här är borde det bara vara en tidsfråga innan något händer. Och att dom får barn som bara är runt 6 år att gå runt med hemska budskap är så sorgligt, det går knappt att se på dom.

  Så – visst – Fred Phelps har nog antingen väldigt tråkigt (skaffa en hobby?) eller så kanske han är lite hjärnskadad, men man borde ändå hindra de hemska demonstrationerna etc.

  Och förresten har jag tänkt på ett par saker. Nr.1
  Det finns inget sätt att kontakta dem på deras hemsida. Kanske är rädda för motargument?

  Och Nr.2
  Att använda saker från gamla testamentet (för att det är grövre texter etc.) är lite hyckleri, för jag har iallafall för mig att det skrevs innan kristendomen startades (varken med apostlagärningarna eller det att bibeln skrevs), och hur kan de vara emot judar fast älska Jesus?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: