Barnarbete – orsak eller verkan?

torsdag, 29 Mar-07

Idag rapporteras om att Stockholms landsting köper produkter som tilverkats av barn. Det är inte utan att man blir funderar vad som hjälper bäst ibland? Genom bojkott av produkter som tillverkas av barn så tappar kanske barnen sin försörjning. Barnarbete är inte bra, inte på något sätt, men barnarbetet är ett symptom på en djup fattigdom och förtvivlan och det är bara genom att förbättra livsvillkoren för dessa barns familjer som man kan komma tillrätta med barnarbetet på riktigt.

Medias rapportering brukar oftast stanna vid att kritisera de företag som, ofta utan uppsåt, handlar med underleverantörer som har barnarbetare. Det media så gott som alltid missar är att det inte är det som är det verkliga problemet.

Nu ska alltså karusellen gå ett varv till, vi alla ska i kollektiv moralpanik se till att landstinget i Stockholm skaffar en annan leverantör, barnen som idag tillverkar sakerna får sparken och hamnar i annat jobb eller i värsta fall ett än värre läge. Sen ska vi alla sova gott på natten i trygg förvissning om att vi nu bidragit till en rättvisare värld. Eller?

Länkar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: